- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 12.00
14. 11. je světovým dnem diabetu. Vyzkoušejte tento recept bez cukru, který se hodí nejen pro diabetiky.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Xylitol březový cukr | 80 |
Limetka | 100 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 150 |
Tvaroh odtučněný průměr | 200 |
Máslo čerstvé nesolené | 20 |
Gullón Sušenky Digestive bez cukru | 200 |
Dochucovadla:
kůra z limetky, máta
Energetická hodnota celkem: 6742 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 198,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 562 kJ
Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
V sekáčku si rozmixujeme nalámané sušenky spolu s rozpuštěným máslem a třemi lžícemi vody. Hotové drobivější těsto rozdělíme do 12 silikonových formiček na muffiny a důkladně je zamačkáme na dno formiček (buď rukou nebo lžící). V misce metličkou smícháme tvaroh, řecký jogurt a xylitol. Přidáme našlehaná vajíčka a šťávu ze 4 limetek, přistrouháme i kůru z jedné limetky (použijeme limetku v biokvalitě). Vše promícháme a hotový krém rozdělíme do připravených formiček s korpusem. Mini cheesecakes pečeme 20-25 minut při 175 stupních. Po dopečení je necháme ještě minimálně hodinu zatuhnout ve formičkách. Doporučujeme dát je do chladničky. Nakonec je můžeme ozdobit lžičkou tvarohu, mátou a nastrouhanou limetkovou kůrou. Mini cheesecakes skladujeme v chladničce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.