TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Limetkové mini cheesecakes bez cukru

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

14. 11. je světovým dnem diabetu. Vyzkoušejte tento recept bez cukru, který se hodí nejen pro diabetiky.

Ingredience

Dochucovadla:

kůra z limetky, máta

Energetická hodnota celkem: 6742 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 198, SAFA (g): 15, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 562 kJ

Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

V sekáčku si rozmixujeme nalámané sušenky spolu s rozpuštěným máslem a třemi lžícemi vody. Hotové drobivější těsto rozdělíme do 12 silikonových formiček na muffiny a důkladně je zamačkáme na dno formiček (buď rukou nebo lžící). V misce metličkou smícháme tvaroh, řecký jogurt a xylitol. Přidáme našlehaná vajíčka a šťávu ze 4 limetek, přistrouháme i kůru z jedné limetky (použijeme limetku v biokvalitě). Vše promícháme a hotový krém rozdělíme do připravených formiček s korpusem. Mini cheesecakes pečeme 20-25 minut při 175 stupních. Po dopečení je necháme ještě minimálně hodinu zatuhnout ve formičkách. Doporučujeme dát je do chladničky. Nakonec je můžeme ozdobit lžičkou tvarohu, mátou a nastrouhanou limetkovou kůrou. Mini cheesecakes skladujeme v chladničce.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 11. 2022 18:36
také zkusím
14. 11. 2022 12:55
Vypadají krásně, vyzkouším.

Naši partneři